Посетата на Папата Франциск на Македонија секако беше регионален настан кој предизвика големо внимание. Твитер заедницата има карактеристика да гледа подаелку од вообичаенпто, па да види и коментира детали кои обичен набљудувач не ги забележал. Имаше такви многу, а ние ги издвојуваме овие два:

На сликата горе е фотографија од пречекот на Папапата при излегување од авион. Домаќин на папата Франциск беше претседателот (уште некој ден) Ѓорѓи Иванов кој и го пречека гостинот но, некако вон протокол до Папата сакаше да биде и премиерот Зоран Заев за кој немаше место ни на свечениот тепих...

Малку беше кај скалите од авионот...

 

На втората слика е коментар на твитерџиите по повод нетрпението на министерот Бујар Османи да види што им подарил Папата и на неговата нова фризура... Твитер навистина знае да фати детали.