Го дисквалификуваа, па „дивееше“ во Олимпискиот ринг (ВИДЕО)

01.08.2021
Го дисквалификуваа, па „дивееше“ во Олимпискиот ринг (ВИДЕО)

Боксеркиот Олимписки турнир е на маргините во однос на останатите далеку пополуарни медиумски покриени спортови на оваа Олимпијада, но сепак и таму има интересни и возбудливи настани.

Да не биде се на рутина и спортски, се погрижи претставникот на Франција, Мурат Алиев кој беше дисквалификуван поради неспортско однесување за време на борбата против Фрејзер Кларк од Велика Британија. Кога Алиев дозна дека е дисквалификуван, почна да дивее во рингот, да шутира се пред себе, се закануваше преку камерата, а потоа седна и не сакаше да го напушти истиот. Нормално за ова ќе добие дополнителна дисциплинска мерка, а реално можеше да постигне далеку повеќе од четвртфинале на овој олимписки турнир.

sportmedia.mk

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата