Skip to main content
x

22 Jul 2021 - 19:20
redakcija
Статија

Молдавските политичари Серхио Тофилат и Генадиј Косован ги шокираа гледачите со тепачка за време на една телевизиска емисија.

Тофилат, поранешен советник на претседателката Маја Санду, го нокаутираше Косован, поранешен заменик-министер за внатрешни работи и го фати за врат.

Видеото објавено на социјалните мрежи покажа дека Косован првично останал неподвижен по инцидентот.

Ситуацијата наводно се влошила откако Тофилат го навредил Косован за време на дискусијата за политичката состојба во Молдавија.

Тогаш Косован го полил Тофилат со чаша вода на главата.

Подоцна, на Фејсбук беше објавена фотографија на која се гледа како двајцата повторно стојат мирно еден покрај друг и се ракуваат, но во позадината има болничари.

„Сè е добро кога сè ќе заврши добро“, напиша уредничката екипа, но исто така беше наведено дека ваквите акти на насилство ќе бидат казнети во иднина.

Пред околу една и пол недела, Молдавците избраа нов парламент во кој прозападната партија на Санду освои апсолутно мнозинство.