Skip to main content
x

20 Jul 2021 - 19:00
redakcija
Статија

Тодор Панчев е роден во Елин Пелин и е поранешен хокеар. Живеел во Канада многу години, но кога се вратил во Бугарија, решил дека политиката да стане негово занимање. Тој е член на АБВ, но на овие избори се најде на листа на БСП. Тој тврди дека апсолутно ги поддржува идеите на левицата. Во исто време, тој може да се види на два постера и на ГЕРБ и на БСП.

„Јас од ГЕРБ бев граѓанска квота, предложена од народот. Гласањето е за личност, а не за партија“, рече Панчев за бТВ.

Затоа Панчев повикува на национално обединување, вели има нешто добро во секоја партија. Љубовта кон АБВ во Елин Пелин е во ресторан со портрети на Сталин и Путин. Партијата силно го поддржува Панчев, иако тој бил на друга листа.

„Ова не треба да биде проблем, тој е веќе од наша партија. Според наше мислење, АБВ во Елин Пелин ќе биде одлично засилување како пратеник“, рече Марио Маринов локален претседател на АБВ.

Панчев додава дека тој е и русофил. Но, како личност која со години живее на Запад, тој вели дека секогаш ќе го памети правилото на Елвис Присли – не е важно што пишува за вас, важно е да не ви го згрешат вашето име.