Skip to main content
x

18 Jun 2021 - 12:40
redakcija
Статија

Македонците се вакцинираат масовно, но во Врање и Ниш. Практично, српската влада ја врши обврската на македонското министерство за здравство кое вакцини набавува речиси исклучиво како подарок или донација иако парите од буџетот на македонската влада се трошат но, не за својата намена, а над 20.000 Македонци досега веќе се вакцинирале лично во Србија. Министерот Венко Филипче одамна нема контрола ни план за масовно вакцинирање на Македонците со вакцини купени од македонскиот буџет, иако е сега најголем во историјата на државата.

Сликите од граничниот премин Табановце, денес, со колона автомобили во недоглед и Македонци кои замнуваат на вакцинација во Србија е еден од доказите за тоа како изгледа масовната вакцинација ан Македонците.

Утрово според камерите поставени на граничниот премин „Табановце“ може да се забележи зголемена фреквенција, односни дека стотици автомобили чекаат влез во соседна Србија.

Самиот факт што денеска е неработен ден, а станува збор за петок (работен ден во соседна Србија) македонските граѓани го искористија за бесплатното им*низирање во најблиските градови во Србија како Врање и Ниш.

Македонците масовно се упатуваат кон Србија веќе трета недела по ред, пткако српските власти најавија дека македонските граѓани ќе може да примат дози без никакви документи што го олеснува процесот на им*низација, ниту пак треба да чекаат термин.

https://rs.n1info.com/7def78f5-d95b-4414-9be0-d12ef823a36e