Малечка ЛИСИЦА бара помош од жителите во станбена зграда – „МЕ БОЛИ, ДОЈДОВ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ“!

10.06.2021
Vesnik.com
Малечка ЛИСИЦА бара помош од жителите во станбена зграда – „МЕ БОЛИ, ДОЈДОВ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ“!

Бебе лисица залута во вторникот до вториот кат од станбена зграда во загрепски Црномерец. Тоа имало рана на задниот дел од телото.  Изненадените жители, побарале помош од спасувачите од Думовец, кои веднаш излегле на терен и ја фатиле палавата портокалова убавица, сега е во стационар за опоравување на диви животни.

Утврдивме дека станува збор за лисица стара три месеци, таа е прилично мирна. Откако ја прегледавме, видовме дека има малку потешка рана под опашката што сега треба да ја исчистиме и санираме. Тој ќе остане со нас уште некое време, сè додека не се опорави, и се надеваме дека ќе го направи тоа. Тогаш ќе ја вратиме во природата, каде што припаѓа – рече Дамир Скок директор на загребската ЗОО.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата

;