Skip to main content
x

10 Jun 2021 - 11:20
redakcija
Статија

Аналитичарот Шкељзен Гаши смета дека декретот на американскиот претседател Џо Бајден за проширувањето на вонредните мерки на Западен Балкан би можел да има последици по косовските политички лидери, пренесуваат медиумите.

Гаши наведува дека косовските политички лидери би можеле да трпат последици доколку не ги почитуваат меѓународно потпишаните спогодби и преземени обврски.

– Можни се последици за оние кои денес управуваат со Косово, иако не се замешани во кршењето на човековите права или воените злосторства, а ниту претседателката, претседателот на парламентот ни премиерот не се замешани во скандали со корупција. Но во случај да не ја потпишат спогодбата која е биде понудена за време на преговарачкиот прцес и ги прекрша спогодбите кои се потпишани, тогаш самите можат да сносат последици, рекол Гаши.