Skip to main content
x

10 Jun 2021 - 10:40
redakcija
Статија

Утрово црногорскиот министер за економски развој Јаков Милатовиќ од Подгорица со првиот авион на новата црногорска авиокомпанија Ер (Air) Монтенегро слета утрово на белградскиот аеродром „Никола Тесла“, со што е означен почеток на комерцијални летови.со авионот од Подгорица.

По банкротот на Монтенегро ерлајнс, Владата на Црна Гора ја основаше авиокомпанијата ТоМонтенегро, која лета под брендот Ер Монтенегро.  (МИА)