Фирмата ,,Фијат Крајслер” (ФАА) објави дека ќе повлече повеќе од 300.000 возила во Северна Америка поради неисправност на менувачот.
        
Повлекувањето се однесува на компактните автомобили Доџ дарт произведени од 2013 до 2016 година со автоматски менувач во шест брзини.
        
,,Поради неисправност, кога возачот че се паркира или ќе префрли во некоја друга брзина, може да се случи брзината да не се промени”, соопштија од Фијат.

Компанијата, исто така, порачаа дека не добиле информации за некоја несреќа или повреда, но ги советуваат сопствениците да го исклучат моторот и да ја подигнат рачната сопирачка пред да излезат од автомбилот.
        
Продавачите ќе го поправат дефектот без трошоци за сопственикот, а повлекувањето на автомобилите се очекува да започне на 31 мај.

извор: Makfax

Најчитани вести