Skip to main content
x

8 Apr 2021 - 15:00
redakcija
Статија

Врската бара многу разбирање, инвестиција и напор. Но, што ако некои работи тргнат наопаку?

Повеќето од нас барем еднаш во животот биле во ситуација да бидеме со некого барем неколку месеци, и токму кога мислиме дека е најдобро, партнерот нè напушта. Зошто се случува ова толку одеднаш?

Премногу брзавте

Ова е нешто за што честопати не сме свесни, но исто така и како го правиме тоа. Ако долго време сме сами и конечно пронајдовме некого и запловивме во светот на љубовта, може несвесно да брзаме со партнерот и самата врска

Воведовте забрани

Апсолутно никој не сака да се чувствува како затвор во врската. Во ред е да разговарате со вашиот партнер со тек на времето за тоа што ве мачи и што треба да се промени за да се подобри вашата врска, но не треба да воведувате разни забрани на самиот почеток, како што се излегувања, луѓе за дружење …

Посесивност и љубомора

Посесивноста е честа причина зошто многу парови раскинуваат. Тој или таа ќе избега од вас затоа што никој не сака да биде со личност која е несигурна за себе и своите постапки.

Исто така, ако постојано имате „испади“, го напаѓате партнерот или му правите љубоморни сцени, тоа сигурно нема да биде тоа што ќе го задржи покрај вас.

Сакате да ги промените партнерите

Факт е дека луѓето не се менуваат заради другите, туку исклучиво заради самите себе и само кога сакаат. Затоа, ако стапите во врска со некој што не ви одговара на почетокот и мислите дека вие ќе бидете тој што ќе го смени, подобро да не го правите тоа. Проблемот е што ќе излезете повредени од таквата врска.