Тажна вест ја обиколи Македонија, почина Тоше Илиевски за кој се кренаа сите на нозе. За Тоше Илиевски имаше објавувано голем број на апели за помош, се бореше со тешка болест и Македонија се сплоти да го излечи. неговите пријатели се простуваат со него на социјалните мрежи.

Тоше боледуваше од Non- Hodgkin’s lymphoma, или карцином на лимфни жлезди.

Болеста на Тоше беше една од најтешките но, постојат многу примери кога од оваа болест имало излекување затоа што најмалку една третина од болните успевале болеста да ја победат, но не и во овој случај.

Полседниот фејсбук пост на Тоше Илиевски, само неколку дена пред крајот, говори за неговата присебност, храброст но и за македонското здравство сега и овде.

Најчитани вести