Против Зоран Марјановиќ денес е поднесено третото обвинение за бруталното убиство на неговата сопруга, пејачката Јелена Марјановиќ, ексклузивно пренесува "Блиц" .

Канцеларијата на Вишо јавно обвинителство поднесе обвинение до Високиот суд против Зоран Марјановиќ, сопруг на убиената пејачка на Борча, поради сомнение за сторено тешко убиство кое е предвидена казна до 40 години затвор.

Убиството на Јелена Марјановиќ Крсмановиќ пред три години е еден од најконтроверзните случаи во Србија. Уште од самиот почеток на истрагата, убиството на пејачката е придружено со бројни прашања. Обвинението беше поднесено против нејзиниот сопруг Зоран Марјановиќ досега двапати враќано на дополна.

УБИСТВО

Јелена Крсмановиќ Марјановиќ беше убиена на 2 април 2016 година. Нејзиното тело беше пронајдено во каналот во Борча.

АПСЕЊЕ

Зоран Марјановиќ, сопруг на убиената Јелена, беше уапсен на 15 септември 2017 година. Одредене му е притвор.

ОБВИНИЕНИЕ

Обвинителството на 9 февруари 2018 година покренува обвинение против Зоран Марјановиќ за тешко убиство.

УКИНАТ ПРИТВОР

Апелациониот суд во Белград ја поништи на 12 јули 2018 година одлуката за притвор на Зоран Марјановиќ, кој е осомничен за убиство на неговата сопруга Јелена Марјановиќ.

Најчитани вести