Кога бабата на американката Денис Расел наполнила 94 години состојбата со нејзиниот ум почна да се влошува, па затоа морала да биде сместена во старечки дом. Првата недела во куќата беила мачна и тешка за целото семејство, па на крајот на неделата, на 17 август 1998 година, семејството заминало на пикник и посета на бабата.

Потоа, сестрата на Денис Расел во еден момент ја сликала оваа фотографија. Сликата биле развиена, ставена во кутија со други слики и никој не обрнувал многу внимание на неа во следните години.

Во април 2000-та година бабата починала на Божиќ, нејзината внука години подоцна разгледувала стари фотографии и се сретнала со оваа слика. Меѓутоа, кога и посветила внимнаие, забележала дека на сликата се гледа и човек кој стои зад нејзината баба. Заинтересирана за содржината на фотографијата Денис Расел се распрашала кај децата на нејзината баба кој би можел да биде човекот, на фотографијата малку помлад од бабата, кој во старски дом е фотографиран зад неа. Шокот се случил кога роднините потврдиле дека ликот зад нејзината баба е - нејзиниот дедо, сопруг на бабата кој починал пред неа во август 1984 година.

Иако никогаш не берувале во духови, или други натприродни појави, во семејтвото после ова се убедени дека духот на нивниот дедо бил присутен покрај бабата во тоа време на нејзин престој во старскиот дом.

Но, на сликата забележае и уште едно изненадување: уште едно лице на самата фотографијата. Ако погледнете над црвениот автомобил во грмушките, ќе видите бело лице со црна капуљача.

Најчитани вести