Судејќи по најновите вести од Грција, цената на легендарната солена омилена храна на нашите туристи, суфлаки ќе порасне за 10 до 15 проценти и тоа веќе од први мај.

Зборувајќи на Грчката телевизија, претседателот на здружението на роштилџии, Горгос Полизос, изјавил дека главен виновник за ова поскапување е повиоската цена на месото, како и повисоките даноци.

Суфлакито, заедно со гирото е едно од најомилените и најпрепознатливите јадења на многуте туристи кои ја посетуваат Грција, а го сочинуваат месо и прилози замотани околи посебна пита леб.

Иако со години неговата цена беше 2,5 евра, после оваа промена, неговата цена ќе биде 3 евра.

Зголемувањето на цената е едниствен начин да се задржи квалиетот на нашиот производ- тврди Полизос.

Најчитани вести