Сите заслуги ги припишуваат на договорот со Грција. Но со Грција не преговараше цела Влада. Што работеа останатите министри?, праша Мицкоски вечерва во емисијата „Отворено“ на Алфа телевизија.

Тој истакна дека Силјановска одамна е во Европа, и дека била член на Венецијанската комисија и оттука таа не може да биде личност која ке ја води државата назад.

Убеден сум дека на 21 април а потоа и на 5 мај граѓаните ќе одберат со кого ќе одат напред. Важно е дека иден претседател е Гордана Силјановска Давкова, но пострашно е што тие ќе остават зад себе. Тие работат како цунами. Преговараа со Грција. Што работел министерот за транспорт и врски, за економија, за социјала и труд…?, праша Мицкоски.

Најчитани вести