Корисниците ширум светот пријавуваат проблеми со апликацијата за пораки Фејсбук Месинџер. Исто така, постои проблем со испраќање пораки на Инстаграм.

Корисниците известуваат дека не можат да примаат или испраќаат пораки преку Messenger. Тие добиваат порака дека настанала грешка или дека нема интернет-врска.

Проблемите почнале да се појавуваат околу 15 часот, а околу 17 часот најголемиот број на корисници пријавиле дека Месенџер се урнал и дека не можеле да пристапат до него или да примаат или испраќаат пораки.

Корисниците од САД и цела Европа имаат вакви проблеми.