Фотографот, Јан Сквара (38) од Полска, патувал низ Варанаси во Индија, каде наишол на место каде што живее племе на членови на сектата  Акори која се уште важи за канибалистичка каде се јаде човечко месо.

Претходно иако многу ретко, фотографите успеаваа да поминат извесно време со ова племе, па затоа Јан имаше неколку основни информации за нивните животи. Сепак, средбата со нив во живо е сосема друго.

Сцените што ги видел, и кои се најдоа и на неговите фотографии, како што е човекот кој ритуално ја наведнува главата наназад и ги крева рацете во воздух пред да испие течност од вистински човечки череп, целосно го запрепастиле.

Агори е мистична хиндуистичка секта, а нејзините членови живеат аскетски живот, односно се одрекуваат од сетилните задоволства за да постигнат духовен мир. Со цел да се ослободат од секоја страст, страст и срам, членовите на оваа секта носат многу малку облека.

Она што е исто така карактеристичен дел од нивниот ритуал е мачкање со бела прашина.

Јан поминал четири дена со членовите на оваа секта и за тоа време направил неверојатни фотографии на кои се гледа еден од постмртните ритуали, по кој оваа секта е особено позната.

Имено, и Агори се канибали, а најмногу го консумираат месото на починатиот, со чии тела воспоставуваат врска со божественото.

Иако го обожаваат хинду-божеството Шива, обичаите на оваа секта се сметаат за контрадикторни со хиндуизмот.