Полицијата во Велика Британија трага по маж кој става пари во поштенски сандачиња. Жителите на Фром во Самерсет пријавиле дека некој им остава пари и пораки, заради што полицијата почнала со истрага, пренесува Мирор.

– Добивме пријави за маж кој става пари низ квартот. Сакаме да разговараме со него и да откриеме зошто го прави ова, рекле од полицијата.

Мештаните почнале да ја исмејуваат полицијата затоа што истражува „очигледен потег на добрина“. засега не е познато за колкава сума се работи, но граѓаните се категорични дека денес добрината е ретка појава и дека треба да бидат среќни што воопшто постојат такви луѓе.