За успешна врска потребни се многу работи, од меѓусебно разбирање со разни компромиси, но и тоа кој знак сте во хороскопот вие и вашиот партнер влијае дали врската ќе испее.

Кои хороскопски знаци се компатибилни за да можат да остварат успешна врска, а кои знаци треба да избегнуваат секаков вид на врска, бидејќи тоа би можело да заврши прилично турбулентно.

Овен

На Овенот традиционално се гледа како на „машки или огнен или кардинален знак“, што значи дека тие се „активни, страствени и независни, како и дека секогаш имаат цврсто мислење“. Потребни им се партнери кои ги разбираат и кои не се обидуваат да ја задушат нивната огнена природа.

Огнени знаци: Овен, Лав и Стрелец можат да им парираат, но можни се несогласувања.

Воздушни знаци: Близнаци, Вага и Водолија го поттикнуваат огнот, и со нив може да имаат солидна врска, но Вагите се спротивни на Овенот на Хороскопскиот круг, така што нивната врска може да донесе потешкотии.

Најдобар избор: Близнаците се игра на сигурно.

Бик

Бикот е женски јин, земски фиксиран знак. Ова значи дека тие генерално гледаат навнатре, практично и егоцентрично. Понекогаш  можат да бидат многу тврдоглави.

Земјени знаци: Врската со Бик, Девица и Јарец може да функционира, но треба да се внимава да не заглавите во рутина или да не се задушите едни со други.

Водени знаци: Со Рак, Шкорпија и Риби можат да имаат емотивна врска, но потребно е да се балансира, а ставовите на Шкорпија можат да донесат конфликти.

Добар избор: Може да се чувствувате пријатно со Ракот.

Близнаци

Близнаците се променлив воздушен знак, комуникативен и флексибилен. Тие можат да бидат прилично интелектуални и сакаат да размислуваат стратешки за повеќето работи.

Воздушни знаци: Близнаци, Вага и Водолија можат да бидат добар избор затоа што ќе зборуваат многу, но може да има и одредено ниво на „разделба“ или недостаток на блискост.

Огнени знаци: Овен, Лав и Стрелец се привлечни за Близнаците, но Стрелецот сака многу промени.

Добар избор: Лавот може да биде најдобриот избор за вас.

Рак

Бидејќи се воден знак, Раковите честопати размислуваат многу за себе, чувствителни се и поттикнувачи, затоа дејствуваат како пионери во многу работи.

Водени знаци: Можат да најдат поддршка кај Шкорпија и Риби, но во исто време, нивната врска понекогаш може да стане емотивно многу тешка работа.

Земјени знаци: Бик, Девица или Јарец им го нудат на Раковите потребното „заземјување“.

Добар избор: Врската со Девица или Бик има големи шанси.

Лав

Лавот е огнен знак, топол, често со многу силно мислење.

Огнени знаци: Иако се можни добри односи, Лавот, Стрелецот и Овенот можат брзо да испаднат од врската бидејќи огнените знаци се емоционално нестабилни.

Воздушни знаци: Врската со Близнаци, Вага и Водолија може да функционира. Но, Лавот и Водолијата можат да бидат многу тврдоглави во размислувањето, што може да доведе до конфликт.

Добар избор: Врските со Вагата веројатно ќе бидат најстраствените и всушност многу хармонични.

Девица

Portrait of a happy couple enjoying spending time together in the city.Земјени знаци: Како земјен знак, Девицата може да ужива во добри односи со Бик, Девица и Јарец. Но, тие мора да внимаваат да не заглават во рутина и досада.

Водени знаци: Рак, Шкорпија и Риби нудат вистинско чувство за поврзаност, но Девицата понекогаш може да има премногу проблеми со Рибите.

Добар избор: Врските со Шкорпиите можат да бидат фантастични, а Ракот може да биде добар избор.

Вага

Вагите се воздушни знаци кои сакаат убавина, мир и најмногу од сè – љубов. Најголемиот можен проблем што го имаат Вагите е чувството дека не се добро поврзани со партнерот.

Воздушни знаци: Вагите се заљубени во идејата за љубовта и затоа можат да уживаат во прекрасни врски со други воздушни знаци, како што се Вага, Близнаци и Водолија.

Огнени знаци: Овен, Лав и Стрелец се добри партнери, но понекогаш можат да влезат во силни конфликти со Овенот.

Добар избор: Било која Вага ќе биде лесно привлечена од Лавот.

Шкорпија

Шкорпиите се водни знаци кои се фокусираат на внатрешниот одраз и на силните емоции.

Водени знаци: Шкорпиите често се „магнетно привлечни“ и можат да бидат добри партнери за Рак, Шкорпија и Риби. Може да има многу емоции во овие врски, што значи дека тие врски честопати завршуваат многу длабоко.

Земјени знаци: Бик, Девица и Јарец помагаат да ја втемелат Шкорпија во практичната реалност, но Бикот може да изгледа донекаде конзервативен за Шкорпијата.

Добар избор: Девицата и Јарецот се одлични партнери на Шкорпијата.

Стрелец

Стрелецот е променлив огнен знак, авантуристичка личност која сака простор и слобода. Стрелецот ужива во слободата и му треба отворен партнер.

Огнени знаци: Овенот, Лавот и Стрелецот се со отворен ум и можат да бидат добри потенцијални партнери на Стрелецот, иако односите со огнените знаци можат да донесат страст и нестабилност.

Воздушни знаци: Можеби работи подобро со Близнаци, Вага и Водолија, но со Близнаците може да се случат судири.

Јарец

Јарецот е земјен знак кој е цврст, сигурен и вреден.

Земјени знаци: Бик, Девица и Јарец можат да функционираат добро додека обајцата се стремите кон истите работи. Но, како и кај некои други знаци, и кај Јарецот постои ризик да паднете во рутина.

Водени знаци: Едноставно би можеле да си поминете убаво со Ракот, Шкорпијата и Рибите кои го надополнуваат Јарецот.

Добар избор. Борбата помеѓу Рак и Јарец понекогаш носи премногу емоции, па затоа партнерите на кои можете да се обложите сепак се Шкорпија или Риби.

Водолија

Водолијата е воздушен знак кој е социјален, иновативен и многу хуманитарен.

Воздушни знаци: Близнаците, Вагите и другите Водолии се добри партнери за Водолијата. Единствениот ризик е што би можеле да завршите со разговор со часови и часови без да извршите важна работа.

Огнени знаци: Овен, Лав и Стрелец можат да бидат одлични партнери, но Лавот понекогаш може да биде премногу театарски и премногу тежок за Водолијата.

Риби

Риби е променлив воден знак кој е емотивен, интуитивен и креативен.

Водени знаци: Рак, Шкорпија и Риби се погодни за длабоки и страсни врски, но понекогаш премногу емоции можат да излезат на површина, што може да биде премногу стресно.

Земјени знаци: Бик, Девица и Јарец обезбедуваат стабилност и заземјување на Рибите, воведувајќи рамнотежа, но Девицата понекогаш може да биде нарушена од интензитетот на емоциите кај Рибите.