Ѓорѓе Балашевиќ неодамна беше примен на Инфективната клиника каде се лекувал од воспаление на белите дробови.

Инаку, пред две години пејачот имаше инфаркт, по што му беа вградени стентови.

Балашевиќ, како што пренесуваат медиумите во соседството, починал денес во 67 година од животот.