Познатиот кантавтор Ѓорѓе Балашевиќ починал денес во 67. година.

Да потсетиме, Балашевиќ пред три дена бил примен на Инфективната клиника каде што се лекувал од запаление на плуќа.

Пред неколку дена извор близок на семејството открило дека канавторот се чуствувал добео и дека се шегувал со лекарите, меѓутоа по последните информации славниот Војвоѓанец починал на Инфективна клиника во Нови Сад.

Балашевиќ е роден 11. мај 1953 година во Нови Сад.

Позади себе ги оставил сопругата Оливера, ќерката Јован и Јелена и синот Алекса.