Двојка од Велика Британија кои биле заразени со КОВИД-19 решилe да ја крунисаат нивната љубов во болница.
Тие си рекоа „ДА“ еден на друг само неколку моменти пред зетот да биде ставен на респиратот, бидејќи неговата здравствена состојба се влошила.

Елизабет Кер (31) и нејзиниот партнер Симос О’Брајан отидоа во болницата Милтон Кинс во Велика Британија на 9 јануари откако бидејќи им била влошена здравствената состојба.

Кер по професија е медицинска сестра , која сите нејзини планови и ги раскажала на една колешка, која ја прашала дали сака да се омажи во болницата.

Нејзе и беше кажано дека ова може да биде „нивната последна шанса“.

Додека вработените се обидувале да обезбедат дозвола за брак, здравјето на младоженецот се влошило и тој од 12 јануари е на интензивна нега.