Skip to main content
x

14 Jan 2021 - 12:50
redakcija
Статија

Аргентинските медиуми откриваат нов шокантен детал поврзан со Диего Армандо Марадона. Тие јавуваат дека Марадона во Италија избегнувал плаќање на данок, додека бил дек од Наполи, а сумата од година во година била се поголема.

На крајот достигнала дури 26 милиони евра, а адвокатотите успеале дури и да смалат малку, затоа што бил 37 милиони.

„Марадона го игнорирал фактот дека должи пари за данок. Меѓутоа неговата смрт не ги поништила долговите, и тие се пренесуваат на неговите наследници“, тврди весникот „Инфобае“.

Диего зад себе оставил милиони во недвижности, накит и скапоцени автомобили. Наследниците водат голема војна околу тоа, ама сег имаат проблеми.

sportmedia.mk