Василичарскиот оган во Охридското езеро не изостана и оваа година, а за тоа се погрижија нуркачите од „Амфора“.

Откако традиционално со китење на подводна новогодишна елка  честитаа Новата година, сега нуркачите на „Амфора“ од длабочините на Охридското езеро ја честитаа и Старата нова година.

Членовите на нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид и оваа година Стара нова година ја најавија на необичен и атрактивен начин.

Со Василичарски оган под вода тие од Охридското Езеро им ја честитаат Стара нова година и Василица на православните христијани.