И други ДЕРЖАВИ и власти удриле по Вевчани, но ги нема веќе, напиша Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ, откако денеска во јавноста излезе веста дека полицијата одржување на традиционалнниот Вевчански карневал.

Имено, денеска жителите на Вевчани имаа обид да ја продолжат традицијата и да го одржат карневалот и покрај, мерките кои се на сила. Веднаш интервенираше полицијата со поголем број на службеници, а според портпаролот на СВР Охрид, тоа

 било да спречат поголемо групирање.

Сепак ваквиот потег на МВР наиде на осуда во јавноста.

И други ДЕРЖАВИ и власти удриле по Вевчани, но ги нема веќе

За многу години Василица...

#граѓаниодвторред

#полицискадржава

#маскизаминистрите“ напиша Илија Димовки на Фејсбук

И други ДЕРЖАВИ и власти удриле по Вевчани, но ги нема веќе... За многу години Василица... #граѓаниодвторред #полицискадржава #маскизаминистрите

Posted by Илија Димовски on Wednesday, January 13, 2021