Како и обично, постојат два вида мобилни процесори: U серија за ултра-тенки тетратки и X серија за игри лаптопи. Серијата е предводена од Ryzen 7 5800U, со осум јадра и 16 нишки, со максимален часовник на засилување од 4,4GHz. Ryzen 7 5800U која ветува и поефикасна потрошувачка и ќе понуди репродукција на видео до 21 час и нормална употреба до 17,5 часа.

За време на овогодинешниот CES, AMD ја претстави најновата серија на Ryzen процесори дизајнирани за лаптопи и ноутбуци. Оваа година ја добиваме серијата Ryzen 5000, која е базирана на програмата Zen 3 на AMD, користи подобрен јазол од 7nm, а процесорите имаат до осум јадра.

Кога станува збор за модели на игри, AMD ги најави Ryzen 9 5900HX и 5980HX тука станува збор за модели со осум јадра и 16. Главната разлика е во тоа што 5980HX нуди поттик до 4,8GHz, наспроти 4,6GHz за Ryzen 9 5900HX. Двата модели имаат 20 MB опсег на комбинирана меморија L2 и L3 и TDP од 45W или повисок.

За време на презентацијата на CES, AMD најави дека ќе ја донесе RDNA2 архитектурата во мобилните графички процесори во текот на првата половина од годината, така што компанијата не ги објави конкретните производи што ќе бидат објавени.