Пејачката истакнува дека во денешно време отсуство на партнер не е пречка за родителство.

Една од најатрактивните пејачки во едно интервју неодамна и е поставено прашање во врска со мајчинството. Како што истакнала Милица, би сакала да стане мајка.

- Мислам дека тоа не се планира. Тоа се чуствува кога ја имате вистинската личност покрај себе со која ќе посакате дете. Сакам убаво семејство. Во животот имав две личности кои беа 62 години во брак. Сакам да родам дете за себе. Партнер да, ако е вреден за тоа. Би сакала да имам дете и да му овозможам се што научив од својот дедо и баба. Го немам тој проблем.

- Познавам доста девојки кои не се во брак, дури и не се веќе со партнерот со кој имаат дете и живеат феноменално. Ништо не им фали. Детето им го исполнил животот. Мислам дека во 21 век тоа е во ред – рекла пејачката.