Компанијата, позната по тоа што обично не коментира за своите производи во развој и не се повикува на гласини за нив, се чини дека овојпат има нов уред во веќе напредната фаза на развој.

Apple работи на нов телефон кој ќе претставува комплетно нов вид на уред за таа добро позната компанија. Тоа е флип телефон, кој ќе биде опремен со „флексибилен“ или преклопен екран.

Имено, се чини дека два прототипа на флексибилни iPhone телефони успешно поминале внатрешни тестови во фабриката на Фокскон во Кина, објави тајванскиот весник The Economic Daily Times.