Од канцеларија на криминалистичка техника во гевгелиската полиција, украдени се 24 стебла марихуана (некои од нив високи и до три метри), како и туфки кои требало да се носат на вештачење, неофицијално дознава Нетпрес.

За потврда на настанот од Нетпрес побараа информација од Министерството за внатрешни работи, но до објавата на текстот, се уште немаат добиено одговор.