Една од најпознатите југословенски имиња на овие простори која и денес е голема ѕвезда е Лепа Брена, таа иако има 60 години важи се уште за атрактивна и сексапилна пејачка.

Таа важи за жена која секогаш на сцената изгледала привлечно, атрактивно и средено. Од облеката, до косата и шминката.

Иако Брена има објавено повеќе фотографии од младоста, никогаш нема објавено фотографија од деновите кога била девојче.

Речиси ректо кој ја препозна оваа фотографија на која е пејачката со црна коса, црни очи и насмевка со која зрачи и денес, па многумина се запрашаа дали е возможно со години да ја има истата оваа насмевка.