Во центар на скандал

Полицијата морала да реагира на телефонска пријава која стигнала во сабота 28. ноември околу 21 часот.

- Многу ми е жал што ги прекршив правилата и разбирам дека тоа е ризично. Тоа беше сериозна и непростива грешка. Со обзир на ограничување, сваќам колку се неодговорни моите постапки и ја преземем целосната одговорност за нив. Посебно ми е непријатно затоа што знам од прва рака колку е тешко за луѓето кои работат во борба против оваа грозна болест... Иако со тоа нема да поправам ништо, длабоко се извинувам на јавноста поради кршење мерки на затворање на градот – гласела нејзината изјава.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora)

Таблоидот "The Sun" открил дека Ора славела роденден во ресторан со 30 гости. Тоа било своеврсно финале на прослава на 30 роденден, кој и бил на 26 ноември кој оваа пејачка со албански корења го славела со денови, примајќи честитки .

- Се надевам дека ќе добие 10.000 фунти казна, а останатите по присутни 1000 како што е пропишано...

- Ивинувањето на Рита Ора многумина го дочекале ладно сметајќи дека пред да организира илегална забава морала да биде свесна за она што е наведено во обвинението. Нејзините зборови, откако се забавувала и уживала во забава со пријателите, звучеле неискрено и ради реда...