Секако не е лесно да се даде оставка. Работниците често се лути и фрустрирани затоа што страдаат од работи што им пречат долго време, а во разговорите со нивните шефови се обидуваат да ги соопштат вестите за нивната одлука што е можно посмирено и пољубезно и да избегнат конфликти.

Сепак, една жена сакаше на шефот, колегите, но и на своите клиенти да им објасни зошто заминува.

Вработена во супермаркетот „Валмарт“ донела одлука да го напушти работното место, а таа на сите им ја соопштила веста преку звучникот во продавницата.

Шана од Тексас рече: „Здраво на сите клиенти, сакам да кажам дека конечно се откажувам од токсична работа што ме доведе до очај во последната година и седум месеци“.

Таа преку пцости и навреди речедека менаџерите, колегите и шефовите се расисти кои ги малтретираат своите вработени. "Покрај сето тоа, машките колеги се перверзни. Се надевам дека нема да разговарате така со вашите ќерки".

Сепак, таа реши да пофали една колешка: „Секоја чест на Ариел, те обожавам и ти благодарам што ми ја даде оваа работа кога ми беше најпотребно“.