Медицински работници чии имиња не се наведени, вработени во болница во романскиот град Тарго Жију, воделе љубов покрај пациенти кои умирале од корона вирус.

Романската јавност во шок откако дознала дека доктор и медицинска сестра воделе љубов внатре во самата болница за време пауза за ручек.

Димитри Вијанеску, директор на болницата, наредил истрага која ќе трае до 27 ноември, кога е последен рок кога болницата добила анонимен мејл адреса, за да се докаже дале е вистина или лага.

Во анонимниот мејл се наведува дека тие двајца правеле мини-забава за време на своите средби, пишува порталот 3 минути.

Спрема податоците од мејлот кој стигнал на адреса на болницата, се се случувало во период од 19. до 26 октомври оваа година.

Освен што се видени во болницата, покарај пациенти кои се борат за живот, парот заедно поминувал денови и ноќи во хотел покрај болницата, каде што се стационирани вработени од оваа болница за време на КОВИД режимот за работа.