Кралот на народна музика не го интересирале коментари, ја сакал таа песна во својата дискографија по секоја цена.

Растел во музичко семејство, таткото и стрикото свиреле на хармоника и од тогаш почнува неговиот интерес за овој традиционален инструмент.

Бил толку талентиран што неговиот прв настап се случил во прво оделение. Живот полн со интересни настани и детали за кои ќе пишува и книга, го опишал во една емисија во “Гранд Магазин“, каде што зборувал за своите почетоци, патот и животот во Америка, лов во индијански резерват, но и за прочуената песна “Јаничар која долго немала дозвола од музичките уредници да биде снимена.

Новица Неговановиќ открил долго криена тајна...

- Тогашниот музички уредник Миќа Ѓорѓевиќ не ја прифатил идеата за снимање на песната “Јанича“. Сметал дека од текстот ќе биде некој повреден. Шабан Шаулиќ исто така сакал да ја сними, многу му се допаднала, но и тој не бил одбиен. Цуне тогаш дојде еден ден и рече: “Ноле одиме да ја снимиме “Јаничар“ Жељко Јоксимовиќ тврди дека ова е анталогиска песна и драго му е поради тоа – раскажал господин Неговановиќ.

Најчитани вести