Иако многумина и предвидуваа сјајна кариера додека учестувала во музичкото натпреварување “Ѕвездите на Гранд“, Џејла Рамовиќ исфрлила само една песна по победата во споменатата емисија.

Во повеќе наврати таа истакнувала дека не и се брза да објави втора, иако преслушувала мелодии, сепак на прво место и е факултет кој планира да се запише, и истиот да го стави на листа на приоритети пред кариерата.

- Желба ми е да студирам економија, а дали ќе биде во Белград, се уште не сум одлучила. Во глава имам неколку опции и уште половина година за размислување. Родителите се свесни дека се наближува тоа време кога ќе го напуштам семејниот дом и не им е сеедно, сепак јас сум нивна мезимица, но ме подржуваат во секоја моја одлука.

- Мојот татко со мене е на сите мои настапи. Тој и мајками секогаш се тука за мене да се консултираме за важни одлуки, но сепак, преговорите ги обавувам сама – додала Рамовиќ, а потоа се осврнала на коментарите дека остава впечаток на “ладна и резервирана личност“. - Често ги слушам тие коментари. Мирна личност сум и неможан да се опуштам во ново друштво побрзо од очекуваното, па претпоставувам дека поради тоа ми ги препишуваат тие особини. Меѓуто, оние кои добро ме познаваат знаат дека сум сосема спротивна од она што се зборува и пишува за мене.