Пејачката Верица Шерифовиќ открила дека покојниот пејач Тома Здравковиќ и рекол дека нејзината ќерка ќе биде пејачка о тоа додека  била бремена со Марија.

- Отидов да пеам на еден концерт со огромен стомак, бев осми месец. Тука беше и Тома Здравкович кој ми рече: “Вера, пее и ова твое дете од стомакот, ти пее друг глас“, се сетила Верица.

- Не и дозволував се, иако беше единица. Името го доби по стрина МАрија, така да имаме и постара Марија Шерифовиќ.

Не беше немирна, баба Лепа ја чуваше како вода на дланка – открила Верица во емисијата Ток шоккако и тоа дека покрај кревет чува слика од Марија од детсто на која е со кики, но таа си отсекла шишки.

- Ќе го погледам ова и велам, Маро секогаш ќе останеш дете – рекла Верица

Најчитани вести