Број на потврдени случаи на коронавирус во Германија зголемен е за 17.561 или вкупно 833.307, покажваат денешните податоци на Институтот за заразни болести Роберт Кох.

Број на смртни случаи од Ковид-19 зголемен е за 305, односно 13.119, наведува, Ројтерс

Најчитани вести