Од почетокот на пандемијата со ковид-19 болницата 8 Септември беше главниот ковид центар во државата.

Директор на болницата 8 Септември е Христијан Костов. По заминувањето на Арбен Таравари од функцијата министер за здравсто токму Христијан Костов и Венко Филипче беа кандидати за таа функција. Иако Костов имаше големи амбиции, а правеше силни лобирања по струмичка линија, сепак Филипче беше избран да биде нов министер.

Сопругата на Костов, Елена Костова Петрова е многу активна на социјалните мрежи. Од нејзините статуси се гледа дека таа болеста ковид-19 ја сведува на ниво на сезонски грип и не се согласува со државната политика која се води за справување со пандемијата.

Таа и самата е од медицинската фела, и потекнува од познато медицинско-фармацевско семејство.

Вчера кога беше постигнат нов рекорд на заразени од ковид-19, односно имаме нови 393 заразени лица, Костова Петрова напиша три поста на фејсбук:

Кој брои други вирози и заболувања? Отруен е народот од страв!!! А замислете САД го укинува задолжителното носење маски во јавниот транспорт!!!
Не е ни хумано ни етички да се оди со ваква пропаганда!! Одвратно.

Следуваше уште еден фејсбук статус на Костова Петрова:

И на крај имаше уште еден интересен фејсбук статус:

Како бе додека беа избори, одмори, составување Влада немаше ваква паника и хистерија за ковидов, а све живо беше надвор здружени по хотели, викендички, свадби, журки, младите беа по цела ноќ надвор. Сега наеднаш за 3 дена хаварија!

Во секој случај Елена Костова Петрова има голем интерес за оваа проблематика, а нејзините коментари и анализи предизвикуваат голем интерес на социјалните мрежи!

Најчитани вести