Обично имаме одредени места на телото кои ги допираме со рацете, усните или јазикот за време на сексот.

Сепак, некои се неправедно запоставени. Нефер, бидејќи тие можат да ни дадат многу подобро чувство и да ни помогнат да достигнеме посилен оргазам.

Делот помеѓу устата и носот

Овој дел често се занемарува за време на бакнување и водење љубов, но може да предизвика дополнителна возбуда кај вашиот партнер, ако нежно поминувате со јазикот и прстите преку него.

Уши

Ушната школка изгледа така, како да е создадена само за допир со јазикот и за преминување со јазикот преку неа. Затворете ги очите и уживајте во возењето, не знаете колку може да ве возбуди и двајцата.

Лактите

Овој дел од вашето тело може да звучи како чудно место на кое треба да се обрне внимание за време на сексот, но истражувањето вели дека 65% од жените ги навеле лактите како ерогена зона. Размислете за тоа.

Рамења

Нежниот допир и галењето на рамото може да предизвикаат сосема нова емоција кај партнерот. Сигурно е дека тој ќе ужива во тоа, и ако ужива лицето со кое го делите креветот, тоа чувство автоматски се пренесува и на вас.

Прсти

Секоја јагодичка на прстот крие околу 700 рецептори на допир, што значи дека на толку мал простор има 700 предизвикувачи за задоволство. Играјте, истражете со прстите и јазикот и зголемете ја сексуалната напнатост на овој начин.

Најчитани вести