Српскиот народ на Косово и Метохија на свој начин му се заблагодари на американскиот претседател Доналд Трамп.

Денес, Србите на северот на Косово и Метохија поставија големи транспаренти на мостот Брњачки што ги поврзува Белград и Приштина и на браната на езерото Газивода, испраќајќи порака за поддршка на американскиот претседател Доналд Трамп, за неговата борба за мир и напредок во нашиот регион и за вклучување во дијалогот меѓу Белград и Приштина.

На мостот се појави транспарент со порака на англиски јазик „Претседателе Трамп, косовските Срби ви благодатрат што воспоставивте мир“, а пораката на браната на езерото Газивода е уште поконцизна и гласи „Езеро Трамп“.

Најчитани вести