Варената пченка во летните денови е едно од омилените јадења, особено со одење на излет или на летување. Сите ја јадеме на ист начин, но тоа изгледа го правиме погрешно.

Имено, на социјалните мрежи се појави видео од јапонскиот метод на јадење варена пченка, што е многу полесен и поефикасен.

Јапонците најпрво вадат ред пченкарни зрна со прстите, и оттаму сè станува многу полесно.

Погледнете како тоа изгледа

Најчитани вести