Сега се појавило нешто уште по бизарно

Танчерки на погреб од Гана, прикажано на видео покажува како носат мртовечки сандак на рамена и при тоа цело време насмеани играат, ги шокирало многу луѓе кои сметале такво однесување е не непочитување како кон семејството, така и кон покојниот. Сега се појавило нешто уште по бизарно. Видеото кое кружи на социјалните мрежи покажува уште еден вид на “адет“ на погребите. Меѓутоа, овој тренда или обичај иако ги изненадило многу корисници, некои и ги одушевило.

Имено, на снимката се гледа невообичајно простување од саканиот, и со по некоја солза, собраните креваат раце и пеат со музиката која грми. Меѓутоа, она што ја довело атмосверата до вжештување е девојката која седи на сандакот и провокативно игра.

Во еден момент се прикажува како сандакот поставен на мотор, додека од сите страни се слушаат сирени.

Иако многумина биле шокирани од ваквото однесување на погреб, и го прогласиле бизарен, некои мажи кои го делеле видеото признале дека би сакале вакви сцени да се случат и на нивниот погред.