Бруталното претепување на еден млад човек кој од страна на силеџија бил удиран во главата, а потоа буквално му ги скршил рацете додека лежел во бесознание, ги алармираше Нови Сад и Србија, но засега нема многу детали за овој ужасен настан.

Како што официјално потврдиле во новосадската амбуланта, вчера околу 15 часот и 36 минути, нивните екипи имале интервенција. Во собата за итни случаи, тие не сакале да одговорат на прашањето дали тоа е точно случајот од снимката.

Тие само додадоа дека полицијата е информирана за сè.

Досега полицијата не се изјасни за овој случај. 

Работниците кои екипата на “Блиц“ ги затекнала минатата ноќ пред зградата каде што беше претепан младиот човек не биле расположени да зборуваат за нападот.

Како што тврдат, „тие не знаат, ниту чуле дека деновиве им се случило нешто слично во околината“. Ништо од тоа што се гледа на снимката.

Иако засега српската јавност е згрозена од монструозниот напад, не е познато кој е напаѓачот, ниту која е жртвата, ниту каква е неговата здравствена состојба, односно дали напаѓачот е изведен пред лицето на правдата.

Граѓаните се шокирани и згрозени

Читателите на „Блиц“, како и корисниците на социјалните мрежи, се запрашаа тоа.

- Дали некој знае како е ова момче, кој инаку е нечиј син, можеби нечиј татко? Дали е жив? праша еден корисник.

Други, пак, напишале дека она што го виделе е страшно и се прашувале дали е можно такво нешто да се случи во Србија.

- Па, што е ова? Ова не е можно. Кое животно се нарекува човечко суштество? Чудовиштето! Најголеми чудовишта се луѓето што го гледаа ова и не направија ништо! Треба ли да има причина некој да КРШИ РАЦЕ НА НЕКОЈ ???? - зачудено напишаа корисниците на социјалните мрежи.

Прашањето беше и што сториле властите.

- Што ќе стори државата!? Му ги крши рацете на човекот во несвест. Тој ќе убие човек еден ден. Ова е 40 години или смртна казна - се некои од коментарите на социјалните мрежи. 

Коментарите за загриженост и шок продолжија да следат.