Веќе е познато дека во рамките на ДУИ функционира моќна група, предводена од Муса Џафери, Изет Меџити и Блерим Беџети, пишува Лајм.

Исто така е познато дека оваа група им се спротивставува на главните „војници“ на Али Ахмети во извршната власт, Артан Грубин и Бујар Османи. 

Иако во последен момент оваа групата ја гласаше владата, тие сепак продолжуваат да се координираат меѓусебно, како што се гледа на сликата, во придружба на добро познатиот бизнисмен Арсим Папранику и некои други личности на ДУИ.

Што ќе „пукне“ од оваа координација се очекува да се види по истекот на 100 дена од Владата.

Извор: Лајм