65 годишниот монструм Бајрам Ислами, кој денес со секира си ја заклал сопругата во спалната соба е од гостиварското село Страјан пишува порталот Pa Cenzurë.

Денеска околу 7:00 часот сторителот ја зел секирата и во спалната соба крвнички ја удирал својата 60-годишна сопруга. Жртвата им подлегнала на повредите починала на местото на настанот.

Починатата со години трпела насилство од нејзиниот сопруг, а неколкупати пријавувала и во полиција, но сето останало само во форма пријава! Сторителот моментално е во бегство, а  полицијата трага по него.

Извор: Pa Cenzure