НАЈДОБРИТЕ И НАЈВЛИЈАТЕЛНИ ИНФОРМАТИВНИ ПОРТАЛИ, во Август 2020

08.09.2020
Vesnik.com
НАЈДОБРИТЕ И НАЈВЛИЈАТЕЛНИ ИНФОРМАТИВНИ ПОРТАЛИ, во Август 2020

Ova најновата рејтинг листа на читаност на најдобрите дванаесет информативни портали во Македонија за АВГУСТ 2020 година според референтната светска агенција, глобалниот систем за мерење на читаност на порталите/веб страните во светот Similarweb.com. Читаноста е рангирана според секоја прочитана страна на десктоп на секој портал во светот, вкличително и македонските.

Во Македонија има повеќе од 50 информативни портали кои објавуваат општествени и политички вести, информации, анализи или коментари на дневна основа со барем 50 објавени информации дневно, или повеќе. Во тие рамки, за АВГУСТ 2020-та , ова се најдобрите и највлијателни информативни портали во Македонија: 

 

Портал

Посети месечно

Број на отв. страни

Вкупно страни

1

Kurir.mk

1,86 милиони

2,41

4,48 Мил. страни

2

Vecer.mk

1,33 милиони

2.60

3.45 

3

Plusinfo.mk

1,17 милиони

2,67

3,12

4

Libertas.mk

828 илјади

2,93

2,42

5

Republika.mk

892 илјади

2,46

2.19

6

Faktor.mk

1,20 милиони

1,79

2,14

7

Fokus.mk

1,09 милони

1,90

2,13

8

Sloboden pecat.mk

1,10 милиони

1,82

2,00

9

Vesnik.com

843 илјади

2,03

1,71

10

mkd.mk

783 илјади

2,11

1,65

11

A1.om.mk

808  илјади

2,01

1,62

12

Infomaks.mk

768

2,04

1,56

Податоците се јавно достапни на Similarweb.com за Август 2020 година

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата

;