Пациентка раскажува: „МОЖЕ ДА ВИДАМ КОЛКУ СТЕ ВЛАЖНА?“

06.09.2020
Vesnik.com
Пациентка раскажува: „МОЖЕ ДА ВИДАМ КОЛКУ СТЕ ВЛАЖНА?“

Жени решија да кажат низ што поминале додека оделе на терапии кај угледен психијатар.

Имено, пациентите, од кои едната во тоа време била малолетна, опишале дека психијатарот од Вараждин ги замолил да се соблечат, ги допирал или ги замолил да го допрат.

Тој се осврнал на Фројд и ја објаснил важноста на сексуалниот однос за заздравување. Дошле кај него за помош, а тој сексуално ги нападнал. Една од неговите поранешни пациенти рече дека таа доаѓала на сесии на секои два месеци, а по една година психијатарот започна да и кажува секакви работи.

Се сеќавам на едно добро затоа што тој рече „сигурно дека имам секс на секој агол“. Да ескалира тоа после 2 сесии, кога ме праша дали може да види колку сум влажна- рече таа.

Небојша Буѓановац, психотерапевт и социјален педагог од кого девојката потоа побарало помош, рече дека отишла на психијатар поради силна вознемиреност.

Тој ѝ објаснил дека таа ја зголемила лактацијата од градите и тој почнал да ги допира нејзините гради секогаш кога ќе пристигнела, а тоа траеше околу пет-шест месеци, а на крајот тој предложил директен сексуален однос и ја допрел за вагината – рече Буѓановац.

Тој исто така тврди дека психијатарот лукаво манипулирал со девојки кои биле исклучително ранливи, екстремно чувствителни и тоа го сториле со цел да задоволат некои од неговите сексуални потреби и дека психијатарот е сексуален предатор.

Ова не е изолиран случај. Петра Милковиќ, студентка по пијано на Загребската академија во тоа време, отишла на лекување поради депресија, исто така ја раскажа својата приказна.

Ќе се соблечеше, ќе ме замолеше да се соблечам и потоа започнуваше некои методи на допирање, учење да се вдишува, издишува, поврзува … Тој го користеше Фројд цело време и дека сексуалниот однос е многу важен за терапевтски цели – рече таа.

Таа тврди дека со текот на времето се зближила со психијатарот и откако тој и постави ултиматум, дури и ја раскина врската поради него.

© vesnik.com, правата за текстот се на редакцијата

;