Даглас Мегрегор, новоименуваниот амбасадор на САД во Германија призна дека официјален Вашингтон направил грешка со Косово.Тој како полковник на војската учествуваше во НАТО бомбардирањето на Србија во 199 година. Тој тврди дека САД убивале православни христијани за на таа територија да направат мафијашка муслиманска држава, пренесува „Информер“.

Тој доаѓа како амбасадор во Германија на местото на Ричард Гренел кој ќе ги води преговорите меѓу Белград и Приштина.

Даглас Мегрегор, новоименуваниот амбасадор на САД во Германија призна дека официјален Вашингтон направил грешка со Косово.Тој како полковник на војската учествуваше во НАТО бомбардирањето на Србија во 199 година. Тој тврди дека САД убивале православни христијани за на таа територија да направат мафијашка муслиманска држава, пренесува „Информер“.

Тој доаѓа како амбасадор во Германија на местото на Ричард Гренел кој ќе ги води преговорите меѓу Белград и Приштина.

Најчитани вести