Поплавени домови, целосно уништена покуќнина, кал по улиците - ваквата е денеска сликата во општина Зелениково по синоќешното невреме.

Жителите во солзи разкажуваат за несреќата, велат дека поројниот дожд предизвикал нивото на водата по улиците да се искачи на еден метар поради што дел од куќите се целосно поплавени.

Денеска жителите со помош на општината ги расчистуваат своите домови. Се вади кал од куќите, се исфрлува поплавената покуќнина.
Жителите на Зелениково, поплавата ја спроведуваат со таа во Стајковци.

Најчитани вести