Директорот на агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски постојано ја следи состојбата со Охрид деновиве.

Грешките не треба да ги бараме во мерките туку во нас. Грешките не треба да ги бараме во мерките туку во нас. Нашата рамнодушност не донесе до нивно непочитување а сликите со отпадоци низ туристичките места секојдневие. Кога ќе поминеме покрај фрлено шише,лименка не треба да го шутнеме подалеку од нас туку за промена да го кренеме и фрлиме во канта за отпадоци. Промената започнува кога ќе почнеме да ја применуваме и колку да е тешко треба да почнеме со личен пример, напиша на својот ФБ профил директорот на агенцијата за промоција и поддрршка на туризмот, вели за Охрид1  Љупчо Јаневски.
директорот на агенцијата за промоција и поддршка на туризмотобјави фотографии

 

  

фото: Александар Бачиќ.

Најчитани вести